Нишки психотерапеути развијају јединствену апликацију која ће психолошку помоћ и подршку учинити доступном

У намери да грађанима учине доступном потребну психолошку помоћ и подршку, у сваком тренутку и на сваком месту, тим од десетак психотерапеута из Ниша осмислио је апликацију која ће помоћи да се превазиђу депресија, анксиозност и страхови, те опсесивно-компулсивни, панични и други поремећаји.

Уместо терапије "лицем у лице", сви којима је нека врста психотерапеутске помоћи потребна, моћи ће да је потраже посредством апликације која ће функционисати уз помоћ вештачке интелигенције.

Апликација би могла да понуди поуздане технике самопомоћи, али и да едукује о емоцијама и менталним стањима, тако да корисници могу боље да раде сами на себи.

Апликација би требало да буде завршена до наредне године и садржаће вежбе дисања, квизове, па и дневник. Поред саме технике, постоји вештачка интелигенција која пружа нове информације, а оне се константно мењају и "кроје" спрам поремећаја, односно индивидуе. Иновативност је у чињеници да су саме технике подробније обрађене, па много више личе на оно што може да се добије у индивидуалном раду.

Идеја је, такође, да апликација буде нека врста самопомоћи, а не да замени психотерапију.

Извор: Екапија 

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.