Здраве иновације: држава и иноватори у истом тиму

У петак, 2. децембра у ИЦТ Хуб-у одржан је други инфо дан у оквиру кампање Иновације покрећу нације на тему Здраве иновације: држава и иноватори у истом тиму.

О новим иновативним решењима Србије у домену здравства, регулаторном сендбоксу за увоз нерегисртованих медицинских средстава, улози Центра за четврту индустријску револуцију у развоју биомедицине, као и сарадњи између државе и иноватора, да изразе своје мишљене у панел дискусији имали су прилику Вукашин Гроздић из Кабинета председника Владе Србије, Јелена Бојовић, Директорка Центра за четврту индустријску револуцију, Младен Благојевић из Агенције за лекове, као и представници привреде, Александар Трипковић испред компаније Астра Зенека и Тамара Папић из BabyFM-a.

Наредни догађаји у оквиру кампање се настављају у Новом Саду (6.12.) на тему комерцијализације истраживања и сарадњи науке и привреде, док ће се о иновацијама на локалу говорити у Параћину (13.12.). Последњи инфо дан је планиран у Нишу (21.12.) где ће бити речи о сарадњи великих корпорација и стартапа.

Извор: Startech 

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.