Oтворене пријаве за програм RAISING STARTS- Нова прилика за стартапе на југу Србије

Научно-технолошки парк Београд (НТП Београд), расписао је уз подршку Владе Швајцарске и у партнерству са Научно-технолошким парком Ниш (НТП Ниш ) и Научно-технолошким парком Чачак (НТП Чачак), нови, трећи позив за Raising Starts, први pre-seed акцелераторски програм у Србији који стартап тимовима и компанијама у најранијим фазама развоја иновативних производа и услуга обезбеђује стручну, менторску и финансијску подршку до 20.000 CHF (бесповратно, no equity) за убрзан развој и глобални раст.

Програм Raising Starts креиран је кроз пројекат “Технопарк Србија 2 – Подстицање извоза кроз развој технолошких паркова” којим Влада Швајцарске подржава даљи развој иновација и технолошког предузетништва у Србији.

Кроз интензивна предавања и обуке, стартапови на Raising Starts програму добијају неопходно усмерење, знања и вештине како да премосте препреке на путу од иновативне идеје до спремности за инвестиције и излазак на глобално тржиште. На располагању им је до 20.000 CHFбесповратно (no equity) за развој нових производа и услуга, а у складу са својим специфичним потребама, сваки од стартапа добија свог бизнис и технолошког ментора (локални и међународни експерти, стартапи и инвеститори) са којима раде кроз 1-1 менторске сесије.

Уз обуке и менторство, стартапови добијају и посебну подршку у области права интелектуалне својине, а биће им омогућен и приступ савременим иновационим лабораторијама, менторима, инвеститорима и другим стартап оснивачима у мрежи научно-технолошких паркова, што им отвара нова врата и могућности и након завршетка програма.

На актуелни Јавни позив могу конкурисати стартап тимови од најмање 2 члана и иновативне компаније основане не дуже од две године до датума објављивања Јавног позива. Пријаве су отворене до 28. децембра у подне, на званичној страници програма.

Извор: Научно технолошки парк Ниш.

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.