Јавни позив за учешће у програму подршке "Зелена стартап школа"

Стартап центар Ниш, у оквиру пројекта „Будући градови југоисточне Европе“, који спроводе Научно-технолошки парк Ниш и Град Ниш расписује ЈАВНИ ПОЗИВ за учешће у програму подршке ЗЕЛЕНА СТАРТАП ШКОЛА од 5. до 11. децембра 2022. године.

Пројектом „Будући градови југоисточне Европе“ иницијатива EIT Climate-KIC подржала је Град Ниш у амбициозној мисији да постане један од најбољих могућих места у Европи за живот, рад и боравак, a Зелена стартап школа се спроводи као део овог пројекта.

На нивоу Града су дефинисана 3 изазова из области климатских промена и заштите животне средине на којима је потребно радити:

  • Иновативна решења и пословни модели у сврху унапређења управљања биоразградивим отпадом;
  • Чисте, јефтине и здраве форме индивидуалног, приватног и јавног транспорта;
  • Унапређење енергетске ефикасности уз обезбеђивање енергетске безбедности и снабдевања обновљивом, „чистом“ и локално доступном енергијом.

Коме је намењена Зелена стартап школa?

Неформалним тимовима које чине студенати/дипломци, истраживачким тимовима и стартаповима. Тим који учествује у програму може да се састоји од минимум два до максимум пет чланова. Тимови који су прошли селекцију имаће задатак да, током програма и уз менторску подршку, раде на осмишљавању идеја и потенцијалних решења на дефинисане изазове, до нивоа доказа концепта*. По завршетку школе, учесници добијају сертификате о похађаном програму.

Завршница Зелене стартап школе организује се у виду 24-часовног хакатона где тимови раде на детаљној припреми и разради, а онда и презентују своја решења, од којих ће 3 најбоља тима бити награђена.

Позив је отворен до петка, 02.12.2022. године у 23.59 часова, пријава се врши путем линка

Више детаља на линку

Извор: Стартап центар Ниш. 

 

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.