Предавање ,,Иновативни менаџер данашњице”

Иновације су несумњиво важне за дугорочни развој пословних екосистема и стварање додатне вредности предузећа и друштва. Како доћи до иновација, како их уводити у пословне процесе, како мотивисати људе да буду креативнији, нека су од питања која постављамо током догађаја “Иновативни менаџер данашњице”. Догађај је део серијала „Валоризација знања“ који реализују ЕУ инфо кутак Ниш и Научно-технолошки парк Ниш, а одржаће се у среду, 29. јуна од 12 сати, у хибридној форми – уживо у НТП Ниш, уз онлајн пренос.

Како остати на таласу креативног размишљања и иновативног деловања упркос свим променама? Како бити ефикасан иновативни менаџер сваке данашњице и које су заправо кључне способности и вештине појединца потребне? Како неговати иновативност као вредност за предузеће и друштво, само су неки од праваца разговора које ће кроз конктретне примере из своје пословне праксе и корисне савете изнети наши предавачи:

  • Огњен Радић, серијски предузетник, оснивач компаније FitPass, суоснивач Hempiness CBD, Shootiranje;
  • Димитрије Петковић, оснивач и сувласник предузећа Webelinx i Webelinx Games

ЕУ инфо кутак Ниш у партнерству са Научно-технолошким парком Ниш покренуо је серијал радионица „Валоризација знања“ са циљем да се обезбеди процес учења и дијалога у свим секторима, посебно међу младима и младим предузетницима, негујући снажну културу валоризације знања, тржишно корисног знања, предузетништва и иновација.

Стручњаци ЕУ за пословање и иновације (менаџери програма, ментори, консултанти, корисници) и стручњаци за трансфер знања ће у овом серијалу понудити своју стручност и подршку на споју истраживања и његове примене, представљајући примере посредника који повезују произвођаче знања и кориснике знања, посебно мала и средња предузећа.

Заинтересовани за праћење могу се пријавити попуњавањем формулара на овом линку.

ЕУ подстиче развој науке и иновација у циљу стварања технолошких предуслова за развој конкурентности и привреде широм Европе. Средства ЕУ намењена овом сектору у Србији користе се за подстицање квалитета науке, иновација и повезивање са европским и међународним научницима и предузетницима, чиме се повећава конкурентност српске привреде. Брза трансформација резултата истраживања и података у одржива и економски одржива решења је кључна за постизање амбициозних циљева политике ЕУ.

Извор: Научно-технолошки парк Ниш

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.