WIPO вебинар о родном јазу у области интелектуалне својине

Светска организација за интелектуалну својину – WIPO заједно са организацијом „Invent Together” организује дводневни вебинар о родном јазу у области интелектуалне својине у европском региону који се одржава 31. маја и 1. јуна 2022. године.

Овај вебинар ће омогућити окупљање свих заинтересованих страна које делују у екосистему иновација, у циљу подизања свести о постојању овог проблема. Један од циљева вебинара је и да се изврше квантитативне и квалитативне процене садашњег стања, као и да се разговара о политикама и другим активностима које је потребно спровести у процесу постизања родне равноправности и у овој области.

Током вебинара ће бити организоване две панел дискусије. Током прве панел дискусије ће се расправљати о важности креирања политика за превазилажење родних разлика у области интелектуалне својине и укључивања учешћа жена у екосистему иновација. Друга панел дискусија ће истаћи приступе и методологије које су користили економисти у заводима за интелектуалну својину европског региона, а дискутоваће се и о изазовима у идентификацији и анализи родног дисбаланса у области интелектуалне својине.

Сазнајте више и пријавите се за учешће на сајту WIPO-а.

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.