Регионални семинар „Јавно здравље и интелектуална својина – актуелни проблеми, потребе и решења“ – пријаве до 22. априла

Регионални семинар „Јавно здравље и интелектуална својина – актуелни проблеми, потребе и решења“ ће се одржати у онлајн формату на Светски дан интелектуалне својине – 26. априла 2022. године.

Циљ семинара је сагледавање главних актуелних питања и изазова у области интелектуалне својине у здравственом сектору, са посебним нагласком на разумевању актуелних потреба и проблема дотичног сектора и интелектуалне својине као алата који може помоћи у њиховом решавању.

Током семинара учесници ће бити у прилици да чују предавања и дискусије истакнутих представника различитих индустријских сектора који ће говорити о следећим темама:

  • Интелектуална својина и јавно здравље: проблеми и изазови;
  • Актуелности у вези са европским пријавама патената у здравственом сектору;
  • Новине у области сертификата о додатној заштити;
  • Фалсификовани фармацеутски производи – ризици, последице и изазови.

Регионални семинар организује Завод за патенте Републике Летоније у блиској сарадњи са Светском организацијом за интелектуалну својину (WIPO) и уз подршку Европског завода за патенте (EPO) и Завода за интелектуалну својину Европске уније (EUIPO). Семинар ће се одржати на летонском и енглеском језику, а биће обезбеђен и симултани превод.

Агенду догађаја можете видети овде.

За учешће на догађају се можете регистровати до петка 22. априла 2022. године попуњавањем пријаве на линку.

 

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.