Четири карте за Америку за српске стартап компаније

Представници - 3DSS Tech, VetGuide, NaopaCo i BrandyFloss од 4. до 17. фебруара боравиће у САД, у Мајамију, где ће у оквиру EastHub бизнис акцелератора, заједничког пројекта ПКС и компаније EastHub, уз стручну подршку, менторство и помоћ представити своје идеје и покушати да нађу инвеститоре.

У Привредној комори Србије одржан је трећи, уједно и последњи „pitch event“ у оквиру EastHub бизнис акцелератора. За само месец дана, више од 120 иновативних компанија и појединца пријавило са жељом да развојни пут својих идеја наставе у Америци, уз подршку EastHub-a и Привредне коморе Србије.

У великој конкуренцији издвојила су се четири најбоља пројекта чији ће представници 4. фебруара  отпутовати у Мајами где ће, током две недеље, уз стручну подршку, менторство и помоћ покушати да нађу пут до инвеститора.

Пут Мајамија кренуће представници компанија, 3DSS Tech - напредан софтвер за препознавање лица, VetGuide - професионална софтверска асистенција, персонализована за ветеринаре, NaopaCo - фармацеутски подсетник и саветник за лекове, уз геолокацију апотека и BrandyFloss - софтвер за прогнозу навика потрошача. 

Током боравка у Мајамију ове компаније биће у могућности да конкуришу код највећих инвестиционих фондова, уз комплетну обуку и тренинг како најефикасније да развијају и представе компанију на великим тржиштима.

Са циљем подршке домаћим стартап фирмама, ЕастХуб акцелератор ће се одржавати квартално. Како су Сједињене Америчке Државе водећа земља у развоју технологија у свету и константно у потрази за новим визијама, у сврху подршке домаћим стартап фирмама, EastHub је основао канцеларије у чак пет градова у САД - Мајами, Њујорк, Детроит, Феникс и Рали.

Пројекту EastHub, прикључиле су се и већ афирмисане компаније које су заинтересоване за подршку овога бизнис акцелератора са циљем да се  представе тржишту Америке.