Запослени са ФТН-а руководе и помажу у изради више од 800 визира за медицинске раднике

Запослени Факултета техничких наука прикључили су се покрету "Визионари Србије - Војводина" који је за територију Војводине и Града Новог Сада у протекле три недеље израдио и расподелио више од 800 визира за медицинске раднике као вид помоћи у борби против вируса Covid-19.

Један од организатора ове акције на територији Војводине је доц. др Дејан Моврин са Департмана за производно машинство, који руководи тимом од 12 људи у којем су још три асистента са Факултета техничких наука: др Бојан Бањанин са Департмана за графичко инжењерство и дизајн, Марко Вучић са Департмана за архитектуру и урбанизам и Иван Кнежевић са Департмана за механизацију и конструкционо машинство.

Од опреме са ФТН-а коришћено је пет ФДМ штампача са сва четири департмана.

Осим ФТН-а, у изради пластичних носача учествују волонтери - физичка лица као и предузећа, док се заштитна фолија ласером сече у фирми Principessa modle, у чијим просторијама се уједно обавља и склапање визира.

Како би расподела била што равноправнија и визири стигли у праве руке ангажована је и др Звездана Домазет, која је у сталној комуникацији са медицинским установама.

Newsletter

For more information about news in terms of innovation, please subscribe to our Newsletter.

You have successfully been subscribed.

You are already subscribed.

You cannot subscribe to this newsletter.