ОД ДАНАС НА РАСПОЛАГАЊУ ПРВО РЕШЕЊЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ПАНДЕМИЈЕ - ПЛАТФОРМА ЗА 3D ШТАМПАЊЕ НЕОПХОДНИХ ДЕЛОВА ЗА МЕДИЦИНСКЕ УРЕЂАЈЕ

Предузеће Voxellab, једно од 12 подржаних од стране Фонда за иновациону деланост, у рекордном року је развило платформу за брзо 3D штампање неопходних делова за машине и медицинске уређаје потребне у лечењу пацијената заражених Covid-19 вирусом. Voxellab је спреман да прихвати понуде болница и других објектата који збрињавају пацијенте оболеле од коронавируса и применом адитивне производње, у кратком року испоручи резервне и потрошне делове за различите медицинске уређаје.

С обзиром на тренутну ситуацију, локална опрема и резервни делови често нису довољни, а имајући у виду мере у другим земљама, медицински ланци снабдевања могу бити прекинути. Решења Voxellab омогућава да у року од неколико сати, прилагоди и произведе неопходне делове.

Више информација и поступак поручивања можете видети на њиховом сајту https://3dr.rs/.

Voxellab је предузеће које се од 2014. године бави употребом, применом и развојем нових технологија и фокусирани су 3D технологију, укључујући адитивну производњу, 3D штампу, 3D скенирање, 3D моделирање и софтверски развој.