ОНЛАЈН КОНФЕРЕНЦИЈА ИНТЕЛЕКТУАЛНА СВОЈИНА И ИНТЕРНЕТ 2020

Kонференција Интелектуална својина и интернет 2020 биће одржана 4. септембра са почетком у 10 часова. Kонференцију по пети пут заједнички организују Правни факултет Универзитета у Београду и Фондација „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС).

Услед пандемије коронавируса конференција ће бити одржана онлајн, а заинтересовани ће моћи да је прате уживо путем следећег линка.
 
Током конференције ће бити представљен зборник "Интелектуална својина и интернет (2020)" чији је издавач Правни факултет Универзитета у Београду, уз подршку РНИДС. Зборник садржи радове водећих српских истраживача у области права интелектуалне својине и права интернета, а аутори ће током трајања програма представити најзначајније налазе својих радова.

На конференцији ће говорити више еминентних стручњака из ове области како из земље, тако и из иностранства, а неке од тема о којима ће се говорити су:
- Однос ауторског права и савремених технологија;
- Пракса Општег суда ЕУ у вези са повредом жига на интернету;
- Правни оквир који се примењује на нове генеричке домене (new gTLDs);
- Аспекти међународног приватног права који се тичу решавања спорова поводом назива домена и блокирању садржаја на интернету из угла регистра домена.
Више детаља о самој конференцији и предавачима можете видети на сајту РНИДС

Newsletter

For more information about news in terms of innovation, please subscribe to our Newsletter.

You have successfully been subscribed.

You are already subscribed.

You cannot subscribe to this newsletter.