Sigma, компанија из Куле производи три препарата на бази натријум-хипохлорита за дезинфекцију

Под слоганом "Уништите вирусе и бактерије за један минут" компанија Sigma из Куле понудила је из свог погона у Црвенки три препарата на бази натријум-хипохлорита за безбедну дезинфекцију комплетног окружења. Пројекат "Akvalor H", како гласи јединствени назив ових препарата, који се разликују по концентрацији активног хлора, подржали су у оквиру јавног позива за сузбијање ефеката пандемије ковида 19, Фонд за иновациону делатност и Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

- Почетак производње средстава за дезинфекцију "аквалор" поклопио се са проглашавањем ванредног стања због епидемије ковида 19. Ширење вируса убрзало је планирану производњу, која је уместо у септембру кренула у марту. У погон и опрему уложено је 500.000 ЕУР - рекао је маркетинг менаџер у Sigmi Александар Колић.

Сигма је кроз малопродајне ланце пласирала препарате аqуалор H 200, aqualor H 500 и aqualor H 1000, где бројчане ознаке упућују на милиграмски садржај активног хлора у литру воденог раствора. Употребу препарата са таквим концентрацијама активног хлора (од 0,02 до 0,1) за превенцију од ковида 19 препоручили су Светска здравствена организација и Европски центар за спречавање и контролу болести.

- Препаратом с најнижом концентрацијом (200) за само неколико тренутака дезинфикују се руке, као и било која површина или предмет који долазе у контакт са храном за људе или животиње. "Akvalor H 500" намењен је за дезинфекцију домаћинстава и окружења (простора, површина и инвентара) у којем циркулише велики број људи, као што су хотели, ресторани, кафићи, фитнес и спа центри и фризерски и козметички салони, а такође може да се користи и за дезинфекцију руку - изјавио је Колић.

Средство с највећом концентрацијом хлора (1.000 mg) примењује се за дезинфекцију свих врста подова, површина и санитарија, како у јавним, тако и у приватним објектима. Производи "аквалор Х" понуђени су у амбалажама од 120 милилитара до пет литара, а ускоро ће, најавио је Колић, раствор 200 за дезинфекцију руку бити доступан и у "џепном" паковању од 50 милилитара.

- Наши препарати знатно су јефтинији од сличних производа у Европи - истакао је Колић, који је навео да је Sigma током ванредног стања донирала око 300.000 литара, а од марта до данас 10 милиона литара ових дезинфиканата кризним штабовима, локалним самоуправама, здравственим установама, привреди и грађанству.

Newsletter

For more information about news in terms of innovation, please subscribe to our Newsletter.

You have successfully been subscribed.

You are already subscribed.

You cannot subscribe to this newsletter.